2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iktatták a parlamentben az igazságügyi törvényeket módosító tervezetcsomagot

2017. október 31. 15:47, utolsó frissítés: 15:47

Iktatták a parlamentben az igazságügyi törvényeket módosító tervezetcsomagot. A Szociáldemokrata Párt és a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea ennek kapcsán úgy nyilatkozott, felkéri képviselő kollégáit, tartsák szem előtt az ügyészségek vezetőinek kinevezésével kapcsolatban megfogalmazott álláspontját, amelynek értelmében nem kell kizárni az államfőt ebből az eljárásból.

Az eredeti tervezeten végzett módosításokról nem kívánt részletekkel szolgálni Dragnea.

"Még csak most terjesztették a különbizottság elé. Úgy értettem, hogy a testület tagjai összeállítottak közösen egy tervezetet, és azt fogják most megvitatni" - nyilatkozta Dragnea.

Arra a kérdésre, hogy a bizottság elnöke, Florin Iordache tájékoztatta-e őt arról, hogy mit tartalmaz a tervezet, Dragnea így válaszolt: "Én mondtam neki, tartsa szem előtt a főügyészek kinevezésével kapcsolatban megfogalmazott álláspontomat. (...) Nem látok olyan érveket, amelyek alapján indokolt lenne változtatni a jelenlegi eljáráson".

Dragnea ugyanakkor azon meggyőződésének is hangot adott, hogy az Igazságszolgáltatási Felügyeletnek autonóm intézménnyé kell válnia.

"Nem lenne jó, ha az igazságügyi minisztérium alárendeltségébe kerülne, és úgy tűnik, hogy a jelenlegi felállás sem megfelelő. Egy olyan rendszert, mechanizmust, struktúrát kell találni, amelyben autonóm intézményként működhet a felügyelet. Azt hiszem, mindenki ezt akarja" - fogalmazott Dragnea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS