2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vonat ütközött személygépkocsival Csíkszereda kijáratánál

2017. november 01. 10:32, utolsó frissítés: 12:07

Update:

Újraindult a vasúti forgalom a Csíkszentkirály-Csíkszereda szakaszon. A vonatok 8 és 10 óra között nem közlekedtek, miután egy személygépkocsit elütött a Brassó és Csíkszereda között közlekedő 4505-ös számú Regio vonat a Csíkszereda kijáratánál lévő vasúti átkelőnél.

A Brassó-Budapest, illetve a Budapest-Brassó járat egy-egy állomáson várta, hogy folytathassa útját. A szerelvények elindultak - tájékoztatott a román állami vasúttársaság (CFR).

A reggel 8 óra körül történt balesetben az autó vezetője megsérült, a vasúti forgalom mintegy két órán át szünetelt a környéken.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU) szóvivője tájékoztatása szerint a sofőr fejsérülést szenvedett, mentővel szállították kórházba, állapota stabil.

Az ütközés következtében a mozdonyban is kár keletkezett, így a vonatot egy másik mozdonyhoz csatolták, hogy folytathassa útját.

-------------------------------------

Személygépkocsit ütött el a Brassó és Csíkszereda között közlekedő 4505-ös számú Regio vonat a Csíkszereda kijáratánál lévő vasúti átkelőnél.

Az autó vezetője megsérült, a vasúti forgalom szünetel a környéken.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU) szóvivője tájékoztatása szerint a sofőr fejsérülést szenvedett, mentővel szállították kórházba, állapota stabil.A vasúti rendőrség közölte, hogy jelenleg szünetel a vasúti közlekedés, mert a helyszínen kivizsgálják a baleset körülményeit.

A Brassó-Budapest, illetve a Budapest-Brassó járat jelenleg egy-egy állomáson vesztegel a forgalom újraindításáig.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS