2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar és német feliratokat kér a Musai-Muszáj a kolozsvári CFR-től

2017. november 01. 12:51, utolsó frissítés: 12:59

A CFR-hez küldött beadványában sürgeti a Musai-Muszáj, hogy a kolozsvári és kelet-kolozsvári vasútállomásokra helyezzék ki a még hiányzó többnyelvű helységnévtáblákat.

A szervezet keddi Facebook-bejegyzése szerint a Musai–Muszáj és az AGFI (Advocacy Group for Freedom of Identity/Jogvédő Csoport az Identitás Szabadságáért) azt szeretné elérni, hogy a megyeszékhely mindkét állomásán három nyelven – románul, magyarul és németül – tüntessék fel a város nevét.Amióta Emil Boc polgármester úgy döntött, hogy nem fellebbezi meg azt az alapfokon született bírósági ítéletet amelynek értelmében egy hónapon belül ki kell helyezni a háromnyelvű helységnévtáblákat, azóta négy helyszínen helyezték ki azokat, a város Nagyvárad, Apahida és Torda felőli, illetve Kisbács felőli ki- és bejárataihoz.

A Musai-Muszáj bízik benne, hogy csak mulasztásról van szó, és kérvényük nyomán rövid időn belül pótolni fogják a hiányzó feliratok kihelyezését.

Várhatóan ma helyezik ki a kolozsvári Házsongárdi temető bejáratánál látható, a neves közéleti személyiségeket foglalkozásonként felsoroló, térképpel ellátott román nyelvű táblának a magyar és német nyelvű változatát, írja a Krónika.
(Krónika/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS