2018. október 15. hétfőTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Embercsempészet kiskorú áldozataival létesített szexuális kapcsolatot egy székelyföldi rendőr

2017. november 02. 10:41, utolsó frissítés: 10:47

Nyolc év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a brassói fellebbviteli bíróság azt a Kovászna megyei rendőrt aki olyan szervezetnek nézte el a tevékenységét és vette igénybe a szolgáltatásait, amely szexuálisan zsákmányolt ki kiskorúakat Sepsiszentgyörgyön.

Mint kiderült, a volt rendőrnek két kiskorúval is volt szexuális kapcsolata. Az ítélet végleges.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyésze 2017. június 5-én emelt vádat Feraru Teodor Vasile és 5 másik személy ellen, akik 2013–2014 között kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra több sepsiszentgyörgyi éjszakai klubban.

Teodor Vasilét munkaköri hatáskörének túllépésében, embercsempészet és bűnözői csoport szervezésének vádjában találták bűnösnek.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy Feraru a városi rendőrség közrendészeti osztályának munkatársaként azzal támogatta ezt a bűnözési formát, hogy nem állított ki jegyzőkönyveket arról, hogy a klubokban kiskorúak bocsátják áruba testüket (a 13–16 éves lányok 150–350 lej közötti összegeket kaptak szolgáltatásaikért), ugyanakkor két lányt maga is felhasznált szexuális célokra, annak ellenére, hogy tudta, egyikük embercsempészet áldozata, áll a DIICOT közleményében. (Adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS