2019. aug. 21. szerdaSámuel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letörték Szapolyai István sarkantyúját a Mátyás király szoborcsoportról

2017. november 03. 13:00, utolsó frissítés: 13:08

Ismeretlen/ismeretlenek letörte/letörték Szapolyai István sarkantyúját a Mátyás király szoborcsoportról. Az esetről Gergely Balázst értesítették, ő osztott meg néhány képet az esetről a Facebookon.

Ha szembe állunk a szoborcsoporttal, akkor a szélsőjobboldali alak sarkantyúját kell figyelni.Ha szembe állunk a szoborcsoporttal, akkor a szélsőjobboldali alak sarkantyúját kell figyelni.


"Most kezdődik egy tanácsülés, mindenképp fel fogom vetni a kérdést. Nem feltétlen a sarkantyúról van szó, hanem alapvetően a szoborcsoport őrzéséről. Mindig elmondják, hogy oda fognak figyelni, de az látszik, hogy semmilyen gyakorlati eredménye nincs a dolognak. Rendőrök vannak a Fő téren, csak éppenséggel soha nem szólnak rá senkire, aki felmászik. Meg fogom kérdezni a polgármester úrtól az tanácsülésen, hogy mi a helyzet, és megvizsgáljuk, hogy milyen lépéseket lehet tenni az ügyben" - nyilatkozta a Transindex megkeresésére Gergely Balázs.

Szapolyai István alakja előtérben.Szapolyai István alakja előtérben.A helyi tanácsos egy esetleges feljelentéssel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy ezt mindenképp jelezni fogják a rendőrségnek is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS