2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza a kormány adóügyi intézkedéseit

2017. november 03. 14:29, utolsó frissítés: 14:29

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) „nagyszabású” akciókkal tervez tiltakozni az adóügyi intézkedések ellen, akár utcai tüntetésekre is sor kerülhet, nyilatkozta pénteken Nagyváradon Ludovic Orban.

A PNL elnöke elmondta, elindítanak egy konzultációsorozatot az üzleti szféra és a civil társadalom képviselőivel, és ennek során kidolgoznak egy cselekvési tervet, amely utcai tiltakozásokat is magában foglalhat. Emellett az alkotmánybíróságon is megtámadják majd az intézkedéseket, és a Nép Ügyvédjénél is panszt tesznek.

A PNL elnöke hangsúlyozta, a kormány csakis sürgősségi rendelettel fogadhatja el az intézkedéseket, tekintettel arra, hogy a - szerinte - egyébként is megkésett költségvetési törvényt nem alapozhatják egy olyan jogszabályra, amelyet még el sem fogadtak.

„Már késtek az állami költségvetés tervezetével, amelyet októberben kellett volna ismertetniük. Véleményem szerint rendelettel fogják elfogadni ezeket az intézkedéseket és ezt megpróbáljuk majd minden rendelkezésre álló eszközzel megtámadni. Ez nem játék. Ezek nagyon súlyos intézkedések. Ezek teljes mértékben kompromittálják Románia közép- és hosszú távú fejlődési lehetőségeit, és válsághoz fognak vezetni” - hangsúlyozta Orban.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS