2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Úgy tűnik, hogy Dragnea nagyon szeretne még egy találkozót Donald Trumppal

2017. november 03. 17:00, utolsó frissítés: 17:00

Olyan iratok kerültek nyilvánosságra, amely szerint a PSD 100 000 dollárt fizet egy Washingtoni lobbicégnek a Madison & Company LLC -nek, hogy befolyásos amerikai politikusokkal hozza össze a PSD elnökét Liviu Dragneát.

Az Amerikai Egyesült Államok kongresszusának munkájával és a lobbitevékenységek monitorozásával foglalkozó weboldal a legistorm.com olyan cikket közölt csütörtökön, amely szerint a PSD 100 000 dollárt fizet az amerikai lobbicégnek azért, hogy az szervezzen találkozókat Liviu Dragnea és több magas rangú amerikai politikus, befolyásos újságíró között.

Az amerikai törvény által előírt átláthatósági kötelezettségeknek megfelelően a Madison & Company LLC nemrégiben nyilvánosságra hozott dokumentumaiból az derül ki, hogy Liviu Dragnea még egy találkozót szeretett volna Donald Trump amerikai elnökkel, és ezért a PSD 100 000 dollárt fizetett.

A lobbivállalat továbbá kötelezettségeket vállalt, hogy összehozza Dragneát a CNN-el és más befolyásos tömegkommunikációs portálokkal.A vállalat, a román kormánypárt mellett dolgozott Albánia, Izrael, Törökország, Venezuela és Pakisztán kormányaival is, de ügyfelei között olyan óriáscégek is vannak, mint a Dynamics vagy a Toyota.

A nyilvánosságra hozott dokumentumokban az olvasható, hogy a PSD négy részletben 100 000 dollárt fizetett ki a lobbicégnek, ebből júliusban 45 000-et, szeptemberben 15 000-et, október 10-én 10 000-et és október 30-án 30 000 dollárt.Nyilvánosságra került továbbá egy olyan e-mail is, amelyet Gheorghe Dimitrescu a képviselőház alelnöke írt Alan Madisonnak a Madison & Company LLC elnökének.

Dimitrescu ebben az e-mailben arra kéri Alan Madisont, hogy a cég szervezzen találkozókat Liviu Dragnea és több magas rangú amerikai politikus között. Dimitrescu olyan politikusokkal szerette volna összehozni Dragneát, mint Donald Trump amerikai elnök, Mike Pence amerikai alelnök, illetve Paul Ryan képviselőházi elnök.Ezzel kapcsolatban Dragnea pénteken úgy nyilatkozott, hogy az általa vezetett alakulat senkivel sem kötött erre vonatkozó szerződést.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fizetett egyetlen amerikai cégnek sem azért, hogy az járjon közben amerikai hivatalosságokkal való találkozók szervezése érdekében.

„Én is olvastam reggel a hírt, és telefonáltam is a párthoz. Gondoltam, előfordulhat, hogy valakinek esetleg támadt egy ilyen ötlete, de a PSD-nek nincs semmiféle szerződése ilyen cégekkel, és nem is fizetett egy lejt sem” ( -nem is lejben fizettek, hanem dollárban- szerk.megj. ) - mondta Dragnea. 

Arra a kérdésre, hogy tervez-e az Amerikai Egyesült Államokba látogatni a közeljövőben, a PSD-elnöke azt válaszolta, hogy nem áll szándékában, de ha meghívást kap, szívesen eleget tesz annak. ( Agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS