2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR biztosan indít államfőjelöltet

2017. november 04. 17:31, utolsó frissítés: 17:31

A Mentsétek meg Romániát Szövetség "biztosan" indít jelöltet a 2019-es államelnök-választáson - nyilatkozta szombaton Nagyszebenben a párt elnöke, Dan Barna képviselő, hozzátéve, hogy alakulata csak a második fordulóban fogja támogatni Klaus Iohannist, amennyiben a jelenlegi elnök bejut a második körbe, az USR jelöltje pedig nem.

Az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva Dan Barna elmondta, arról még korai beszélni, hogy kit indít az USR a két év múlva esedékes államelnök-választáson, de "biztosan" lesz jelöltjük.

"Nem konjunktúrapárt vagyunk, hanem olyan alakulat, amely azt a fontos eszmét képviseli, miszerint decens módon is lehet politizálni, olyan emberekkel, akik a társadalomból érkeztek, és akik változtatni szeretnének mindazon, amiről az elmúlt 27 évben bebizonyosodott, hogy nem működik" - mondta.

Dan Barna hozzátette, amennyiben Klaus Iohannis államfő úgy dönt, hogy újabb mandátumért indul 2019-ben, támogatása csak a második fordulóban lehet opció az USR számára.

"Nyilvánvaló, hogy amennyiben a saját jelöltünk nem jut a második körbe, és Iohannis elnök, valamint, mondjuk, Gabriela Firea (Bukarest szociáldemokrata párti főpolgármestere - szerk. megj.) közül kell majd választanunk, kétségtelenül Iohannist fogjuk támogatni" - fogalmazott.

Az USR korábbi elnöke, Nicuşor Dan kapcsán Dan Barna azt mondta, függetlenül attól, hogy visszatér-e a pártba vagy sem, a teljes alakulat támogatását élvezni fogja, ha úgy dönt, hogy indul a következő helyhatósági választáson.

Az USR-elnök arról is beszélt, hogy a párt szorosan együttműködik Dacian Cioloş volt miniszterelnök Románia 100 nevet viselő platformjával, számos közös projektjük volt már és lesz az elkövetkezőkben is.

"Közös a DNS-ünk, ugyanazon értékeket képviseljük. (...) A következő hónapokban, illetve a választásokat megelőző időszakban eldöntjük, az együttműködés mely formáját választjuk majd" - tette hozzá Dan Barna.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke moderátorként vett részt Nagyszebenben egy, az oltástörvényről szervezett vitán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS