2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Váta Lóránd Facebookon reagált a személyét érintő vádakra

2017. november 07. 15:05, utolsó frissítés: 15:16

Váta Lóránd kedden a Facebookon reagált a portálunkon megjelent, a személyét érintő vádakra. A bejegyzését módosítások nélkül közöljük:

Az elmúlt napokban két írás foglalkozott a magánéletem kiteregetésével a Transindex nevű hírportálon. Az első írásnak van szerzője. Az itt bemutatott eset valamennyire személyesen érintett, mert egy közel kétévig tartó barátságról van szó.

Hogy lehetséges, hogy valaki a szexuális zaklatójával közel két éven keresztül baráti viszonyban van? Hogy lehetséges, hogy valaki folyamatosan eljár színházba a szexuális zaklatóját megnézni, majd előadás után együtt büféznek? A szexuális zaklatójával az ember kocogni jár? Kölcsönkéri a zaklatója biciklijét? Együtt jár a zaklatójával az ószerre vásárolni? Együtt járják a várost a zaklató autójában? Szexuális zaklatódtól mindennemű baráti tanácsadást kérsz, beleértve a szexuális tanácsot is, tanácsot a nőkkel való bánásmódról például ? Esténként pizzázol és sörözöl a zaklatód társaságában?

A szexuális zaklatóddal nem mész kocogni, nem mész sörözni, nem írsz neki sms-t vagy nem válaszolsz az sms-eire, nem beszélgetsz vele filozófiáról, nem osztod meg vele az olvasmány-, film-, komolyzenei és színházélményeidet, nem beszéled meg vele intim dolgaidat, nem kéred meg erre-arra, egyáltalán tilos a közelében lenni. A szexuális zaklató telefonszámát azonnal le kell tiltani, és ki kell hívni a rendőrséget. Ezzel szemben az én állítólagos áldozatom közel két évig volt velem baráti kapcsolatban.

Azon az omimózus reggelen pihenten ébredt alsónadrágban a lakásomon, miután éjjel egyszer kivittem hányni a vécére és egyszer feltakarítottam a hányását az ágy mellől. Hálás volt, hogy barátilag segítettem rajta, kezet fogott, és ha jól emlékszem, körülbelül ezeket mondta: - Nagyon köszönöm. Igazán kedves tőled, hogy segítettél. – Kávét ittunk,majd elment. Én ezt az embert nem zaklattam szexuálisan. Soha.

A nyomulással kapcsolatosan szeretném megjegyezni, hogy nyomultak és nyomulnak rám is elegen. De ha mindazoknak a nevét, akik ránk nyomulnak és akiknek a nyomulóssága zavar, megszellőztetnénk a hírportálokon és a médiacsatornákon, akkor nem maradna hely politikára, irodalomra, színházra, gazdaságra, mert mindenki csak a nyomulósokat olvasgatná.

De mire megy ki ez az egész? Hogy beszéljünk róla? Beszélni csak úgy lehet, hogy mást kiterítesz? Elválsz valakitől barátságban mert más irányt vált az életed és hat-hét év kell, hogy rájöjj: tulajdonképpen zaklatva voltál a barátod által, akivel majd két évig tartottad a kapcsolatot? Hat-hét év múlva jössz rá, hogy a barátod tulajdonképpen nem is volt a barátod, hanem szexuális zaklatód volt, mert időnként „nyomult”?

Mire megy ez ki? Hogy a nyilvánosság előtt meghurcoljanak? De ez nem metoo. Ez a magánéletem kiteregetése, ez a személyem nyilvános lejáratása.

A második írásnak nincs szerzője. De Valakik leírtak benne egy újabb zaklatási esetet, mely szintén engem terhel és mely szerint a volt lakótársamnak szexuális zaklatója voltam. A volt lakótárs elvesztette lakhatási jogát, mert megsértette a társbérlői szabályokat amikor többek közt éjszakai bulikat szervezett a lakásban. Ezért most bosszút forral és hamis szexuális zaklatási vádat talál ki.

Határozottan kijelentem, hogy mindkét esetet rágalomnak és a szándékos befeketítésnek tekintem. A hamis tényeken alapuló írásokat közlő médiacsatornának ezért vállalnia kell a jogi következményeket.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS