2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszavitték a giurgiui börtönbe a tévedésből kiengedett három elítéltet

2017. november 07. 15:24, utolsó frissítés: 15:24

A giurgiui börtönből tévedésből szabadon engedett három elítéltet visszavitték a büntetés-végrehajtó intézetbe, közölte kedden az Agerpres hírügynökséggel Marius Lucian Fulga börtönigazgató.

„Tegnap este megtalálták a harmadik elítéltet is azok közül, akiket tévedésből engedtek ki Giurgiu börtönéből. Nem tartózkodott lakhelyén, Vasluiban, így a bukaresti rendőrök beavatkozására volt szükség a megtalálásához. Rögtön átadták a giurgiui börtönnek, ahol az előírásoknak megfelelően ismét zárkába helyezték. Az elítéltnek öt év és tíz hónap börtönbüntetést kell letöltenie rablás miatt, ebből le kell vonni a már letöltött napokat” - magyarázta Marius Lucian Fulga.

Az igazgató azt is elmondta, hogy az általa vezetett intézményben továbbra is zajlik a kivizsgálás annak tisztázására, miként történhetett meg, hogy három foglyot tévedésből szabadon engedtek.

A büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye (2017/169-es törvény) alapján Giurgiu börtönéből első fázisban 80 fogvatartottat helyeztek szabadlábra, hármat közülük egy számítási hiba miatt, ugyanis rosszul számolták ki az egy főre eső 4,01 négyzetméteres felületet, amelyre minden fogvatartott jogosult. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS