2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem tárgyalja a képviselőház a PNL egyszerű indítványát

2017. november 07. 18:30, utolsó frissítés: 18:30

Levette napirendjéről a képviselőház házbizottsága a Toma Petcu energiaügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Ioana Bran képviselőházi titkár tájékoztatása szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által benyújtott indítvány 'kényszerítő követeléseket' intéz a kormányfőhöz, ami az Alkotmánybíróság előírásaiba ütközik, és azért vették le a napirendről, hogy megszövegezőinek lehetőségük legyen újrafogalmazni a beadványt.

Victor Paul Dobre liberális párti képviselő úgy vélekedett, hogy az egyszerű indítvány napirendről való levétele a Szociáldemokrata Párt visszaélésének eredménye. Dobre szerint a nagyobbik kormánypárt így akarja elkerülni egy olyan kérdés megtárgyalását, amely most, a tél küszöbén életbevágóan fontos a lakosság számára: az energetikai szektor 'drámai' helyzetét.

A PNL frakciója még nem döntötte el, hogy módosít-e az indítvány szövegén.

A Nemzeti Liberális Párt kedden nyújtott be egyszerű indítványt Toma Petcu energiaügyi miniszter ellen. 'A tél küszöbén fel akarjuk hívni a figyelmet arra, hogy a román állampolgároknak nem kellene szenvedniük egy felelőtlen kormányzás miatt. Nagyon sok gond van az energia árának alakítása, a hiányos gáztartalékok, a hiányzó beruházások miatt. Mindezekért az energiaügyi minisztérium hibás menedzsmentje a felelős, ezért Toma Petcu miniszternek le kell mondania ' - hangoztatta a plénumban Raluca Turcan, a PNL képviselőházi frakcióvezetője.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS