2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A DNA szerint "tömbben" kellene elutasítani az igazságügyi reform tervezeteit

2017. november 08. 13:32, utolsó frissítés: 13:35

A korrupcióellenes ügyészek szerint "tömbben" kellene elutasítani az igazságügyi törvényeket módosító tervezetet, ugyanis nem konzultáltak ennek kapcsán a bírákkal és hatástanulmányt sem készítettek, így a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak (CSM) negatívan kellene véleményeznie a tervezetet.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerdán közzétett közleménye szerint a CSM kérésére fogalmazták meg véleményüket a bírák és ügyészek jogállására vonatkozó, az igazságszolgáltatás megszervezését szabályozó és a CSM-vel kapcsolatos törvényt módosító tervezetekről. A korrupcióellenes ügyészek úgy vélik, tömbben kellene elutasítani a tervezeteket, a teljes törvénycsomagot negatívan kellene véleményezniük a hatóságoknak, ugyanis nem konzultáltak a bírákkal, nem készítettek hatástanulmányt, és nem indokolták meg kellőképpen a tervezett módosításokat - írja a DNA közleménye.

A korrupcióellenes ügyészek egy sor kifogást, kritikát és észrevételt is megfogalmaztak a három törvénytervezettel kapcsolatban.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS