2019. július 18. csütörtökFrigyes
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

88 ezer lejt csalt ki idősektől egy férfi, elhitetve velük, hogy bizonyos bankjegyeket kivonnak forgalomból

2017. november 08. 17:41, utolsó frissítés: 17:41

Őrizetbe vett a rendőrség egy vajdahunyadi férfit, aki azzal csalt ki nagyobb pénzösszegeket idős emberektől, hogy elhitette velük: a lakásban őrzött bankjegyeiket kivonják forgalomból, be kell váltani azokat.

A 63 éves gyanúsított ellen előzetes letartóztatási parancsot kér a Hunyad megyei bírósági ügyészség. A rendőrség becslései szerint a férfi 88.000 lejt vagy még annál is többet csalt ki különböző személyektől - közölte Bogdan Niţu, a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyanúsított egyik áldozata egy 76 éves férfi, akinek a csaló azt mondta, hogy be kell váltania a megtakarított 3.000 euróját, mert a bankjegyek rövidesen érvényüket vesztik. Az eurós bankókért cserébe 3.000, forgalomból régóta kivont jugoszláv dínárt adott az idős férfinak az elkövető.

Egy másik károsult egy 85 éves személy, akitől 9.300 eurót és 10.000 lejt csalt ki a gyanúsított. A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a károsult a konyhába vitt több borítékot, amelyek megtakarított pénzösszegeket tartalmaztak lejben és euróban, hogy ismeretlen látogatójával együtt leellenőrizzék azok szériaszámát, mivel elhitte neki, hogy bizonyos bankjegyeket be fognak vonni, ezért be kell váltani azokat. Az idős ember csak az idegen férfi távozása után vette észre, hogy látogatója magával vitt 9.300 eurót és 10.000 lejt.

Az őrizetbe vett férfit további 24.000 lej eltulajdonításával gyanúsítják egy harmadik lakásból. A kivizsgálás folytatódik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS