2019. július 18. csütörtökFrigyes
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Komoly anyagi gondokkal küzd a kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Klinikai Intézet

2017. november 10. 16:35, utolsó frissítés: 16:35

Florian Bodog egészségügyi miniszter találkozott pénteken a kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Klinikai Intézet vezetőségével, akiket arról biztosított, hogy keresik az intézmény talpra állításának a lehetőségét.

„Az Urológiai és Veseátültetési Klinikai Intézet egy kulcsfontosságú intézmény, hisz ez az egyetlen hely a országban, ahol gyerekek veseátültetését is el tudják végezni. Jelenleg, az elmúlt évek hibás menedzsmentje miatt, kritikus pénzügyi helyzetbe jutott az intézmény. Keressük a megoldásokat, hogy helyre tegyük a dolgokat' - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek küldött közlemény szerint a miniszter.

Október 28-án a klinika vezetősége közösségi segítséget kért, mert adóssága meghaladta a kétmillió lejt.

Silviu Moga, az intézmény ügyvivő igazgatója azt nyilatkozta akkor, hogy azért fordult a közösség segítségéért, mert számláikat már blokkolták, ami hamarosan a tevékenység leállásához vezet.

Hozzátette: év elején, a 2013 óta összegyűlt 1,7 millió lejes adóssággal vette át az intézmény vezetését, és most a kényszervégrehajtásnak egyéb következményei is lehetnek.

„Nem lehet fizetést adni, nem lehet törleszteni a beszállítók, a gyógyszercégek és a szolgáltatók számláit - ez gyakorlatilag az intézmény leállását jelenti. Jogerős döntésről van szó, a számlákat blokkolták, ki vagyunk szolgáltatva a hitelezők és a végrehajtók jóindulatának” - mondta Moga. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS