2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lekapcsolta a DNA a szállításügyi minisztérium államtitkárát

2017. november 10. 19:29, utolsó frissítés: 20:54

z Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei zsarolás bűncselekményének gyanújával elrendelték Ninel Cercelnek, a szállításügyi minisztérium államtitkárának előállítását, miután ez elérte volna, hogy eltávolítsák hivatalából a brassói áruközpont vezetőjét és így a vasút áruszállító részlegének kárára magáncégek szerezzék meg az Azomureş Rt. szerződését.

A DNA szerint Ninel Cercel azzal az indokkal váltotta le a központ vezetőjét, hogy október 31-én kigyúlt egy ammóniumnitrátot szállító vonat, jóllehet az incidensre nem is Brassó körzetében került sor.

A vádhatóság szerint Cercel azt ajánlotta az igazgatónak cserében, hogy eltekintenek minden fegyelmi eljárástól és megtartják egy neki létrehozott tanácsadói tisztségben.

"Az áruközpont igazgatója nem fogadta el az ajánlatot, amire Cercel ellenőrzésekkel fenyegette meg, aminek nyomán majd kirúgják. Az államtitkár ezt azonnal gyakorlatba is ültette és már november 3-án két ellenőrzőcsoportot küldött Brassóba, és még aznap értesítették az igazgatót, hogy jelentkezzék Bukarestbe, mert fegyelmi eljárás indult ellene" - állapította meg a nyomozó hatóság.

A DNA szerint Cercel akciójának az volt a célja, hogy eltávolítsa az igazgatót, aki mindig is ellenezte, hogy az Azomureş szerződéseit a CFR teherrészlegének kárára magáncégek kaphassák meg. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS