2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Daea a medvetámadásokról: nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ember és állat közül válasszunk

2017. november 11. 14:37, utolsó frissítés: 14:37

A vadállatok számát csökkenteni kellene, hiszen az embereket kell megvédeni - nyilatkozta szombaton Petre Daea mezőgazdasági miniszter az elmúlt hónapok medvetámadásaival kapcsolatosan.

"Beszéltem a kormányban a kollégáimmal, ezeket a dolgokat hamar szabályozni fogjuk. Ne válasszunk ember és állat között. Az állatoknak a saját élőhelyeiken kell maradniuk, bizonyos létszámban, és az embereket meg kell védenünk" - mondta Daea Ploieşti-en.

A miniszter megoldást is ajánlott. "Miért ne lőjük ki őket? Elsősorban az embert kell védeni. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ember és állat közül válasszunk, ez legyen nagyon világos! Minket az ember érdekel, őt szolgáljuk, és az érintett felekkel meg kell hoznunk a szükséges intézkedéseket" - tette hozzá a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e erről kérdésről a környezetvédelmi minisztériumban, a miniszter azt válaszolta, az a megoldás, hogy a döntéseket gyakorlatba kell ültetni, ugyanis a valóság teljesen nyilvánvaló. "Itt tenni kell. A valóság nyilvánvaló, nem szabad megkerülnünk ezt" - tette hozzá a miniszter.

Petre Daea szombaton Ploieşti-en részt vesz a juhhúsfogyasztás népszerűsítésére indított Válaszd a birkát! című programon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS