2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PNL-alelnök a bizalmatlansági indítványról: legfőbb célunk a kormány leváltása

2017. november 11. 15:08, utolsó frissítés: 15:08

"Erős jelzés" a Szociáldemokrata (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kormányzásának megállítására az a bizalmatlansági indítvány, amelyet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) készül benyújtani a parlamentben, a "legfőbb céljuk" pedig a kormány leváltása, nyilatkozta szombaton Iaşi-ban a PNL alelnöke, Cristian Buşoi.

"A jövő héten benyújtásra kerülő bizalmatlansági indítvány a PNL kísérlete a PSD-ALDE kormánykoalíció megállítására, hogy ne tegyék tönkre, ne ártsanak a román gazdaságnak és üzleti környezetnek. Ezek az innovációk, ezek a kiszámíthatatlanságok, ezek a bejelentett és elhanyagolt intézkedések, mint a megosztott áfafizetés vagy a múlt héten elfogadott intézkedések, nyomás alá helyezik a gazdaságot és pénz nélkül hagyják a helyi önkormányzatokat" - mondta Cristian Buşoi.

Az alelnök szerint ily módon csökken a befektetők bizalma, gyengül az árfolyam és nő az infláció, ugyanakkor a fogyasztás növelésével próbálnak gazdasági növekedést elérni, anélkül, hogy tartós gazdasági fejlődésre összpontosítanának.

"Ez egy erős jelzés a szociáldemokraták megállítására. Természetesen a legfőbb célunk, hogy leváltsuk ezt a kormányt a bizalmatlansági indítvány által. Amellett, hogy hazudtak és minden kampányban tett ígéretet megszegtek, még felelőtlenül is cselekszenek és veszélybe sodorják Románia jövőjét" - mutatott rá a liberálisok alelnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS