2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tudose: A kormányprogram intézkedései Románia és az üzleti szféra fejlődését szolgálják

2017. november 12. 18:17, utolsó frissítés: 18:17

A kormányprogram intézkedései Románia és az üzleti szféra fejlődését szolgálják, írta vasárnap este Mihai Tudose miniszterelnök Facebook-oldalán.

"Az idén teremtett több százezer új munkahely és az Európai Unió legalacsonyabb munkanélküliségi rátája - szeptemberben 4,1%, - annak bizonyítékai, hogy a kormányprogram intézkedései Románia és az üzleti szféra fejlődését szolgálják. Olyan intézkedések, amelyek egy egészséges üzleti környezet megteremtését szolgálják, és juttatásokat biztosítanak a befektetők számára, egy egészséges gazdaságot pedig lehetetlen elképzelni ezen elvek nélkül" - írta Mihai Tudose.

A kormányfő a Ziarul Financiar éves ranglistájára hivatkozik, amely szerint Románia 100 legértékesebb vállalatát 72,5 milliárd euróra értékelték fel, így 2017 a helyi üzleti világ legjobb éve volt és az elmúlt évtized legtermékenyebb éve.

"Ez a valóság, és nem az, amit egyes szakszervezetisek elképzelnek, akik a gazdaság összeomlásáról beszélnek, miközben Románia az EU legnagyobb gazdasági fejlődését érte el" - mutatott rá Tudose.

A miniszterelnök hozzátette, több nagy vállalat is bejelentette, hogy a tb-járulékok munkavállalóra való áthárítása miatt megemelik a béreket.

"Következetesek maradunk a kormányprogram által felvállalt prioritásainkhoz, és olyan intézkedéseket foganatosítunk, amelyek emelik a románok életszínvonalát" - zárta sorait a miniszterelnök.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS