2019. július 18. csütörtökFrigyes
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több ezren tüntettek Kolozsváron

2017. november 12. 19:01, utolsó frissítés: 20:36


FRISSÍTÉS 20:36

A kolozsvári tüntetés véget ért. A tüntetők a kolozsvári prefektúra épületétől a Magyar utcán (21 Decembrie) keresztül áthaladtak az Unió utca (Memorandumului) fele, majd a Jókai utcán (Napoca) visszamentek a főtérre.

FRISSÍTÉS 19:43

Az Adevărul szerint közel ötezer, a Digi24 szerint csak kétezer ember vesz részt a kolozsvári tüntetésen. A tömeg néhány percet időzött a kolozsvári prefektúra épülete előtt, majd a Magyar utcán (21 December) az egyik közlekedési sávot elfoglalva haladtak tovább.

Közben Bukarestben is tüntetések zajlanak. A kormánypalota előtt gyülekező tömeg az előzetes terveknek megfelelően átvonult a PSD székháza elé. Ott a tüntetők száma mintegy ezerre tehető a Digi24 szerint.

FRISSÍTÉS 19:15

Közel kétezer ember indult el a Deák Ferenc utcán (Bulevardul Eroilor).

FRISSÍTÉS 19:00

Közel ezer ember van a kolozsvári főtéren. Különböző szlogenek hallhatóak: "Igazságot, ne korrupciót!", "Vigyen el a DNA!", "Szabadság!"

---

Többszáz ember tüntet Kolozsváron a főtéren. A tér központi részét, a Mátyás-szobor körüli korcsolyapályát foglalja el az összegyűlt tömeg.

"Sürgősen arra kérjük a parlamentet, hogy utasítsa el a törvényjavaslatot amely az igazságügyi törvény módosítását célozza!" - jelentették ki a tiltakozás szervezői.

"Úgy véljük, hogy ezek a változások valószínűleg komolyan befolyásolják az igazságszolgáltatás függetlenségét és a hatalom egyensúlyát az államban, és csak az egyének egy kis csoportjának érdekeit szolgálják, akiket a büntetőjogi törvény véletlenszerűen juttat nyilvános pozíciókba. Egy szabad igazságügy a jogállamiság sarokköve, és mi, románok, határozottan úgy döntenek, hogy egy ilyen országban akarunk élni"- mondja az esemény facebook oldala. (adevarul.ro)

(A címlapfotó Remus Florescu fotója/Adevarul.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS