2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A DNA újabb vádat emel Liviu Dragnea ellen

2017. november 13. 13:00, utolsó frissítés: 16:43

Update:

Minden ellene hozott vádat „kategorikusan” visszautasít - közölte hétfőn a Szociáldemokrata Párt elnöke, Liviu Dragnea.

„Ma voltam az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA), hogy átvegyem a harmadik ügyiratcsomót. Nem mondhatok erről túl sok részletet. (...) Minden vádat kategorikusan visszautasítok. Évek óta hangoztatom és most is fenntartom, hogy a szóban forgó kereskedelmi vállalattal nem állok pénzügyi viszonyban” - jelentette ki Dragnea.

-------------------------------------------------

Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnszervezet létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indul bűnügyi kivizsgálás.

A DNA közleménye szerint, a tettek elkövetésének idején a Teleorman megyei tanácselnöki tisztséget betöltő Dragnea ellen bűnözői csoport létrehozása, kétrendbeli hamis, pontatlan vagy nem teljes nyilatkozat rosszhiszemű bemutatása európai alapok megszerzésének céljával és kétrendbeli hivatali visszaélés gyanújával indult kivizsgálás.

Az ügyben további nyolc személy ellen indult kivizsgálás, hasonló bűncselekmények gyanújával.

Az eljárást az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2016. október 30-án tett feljelentése alapján indították, amelyben a hivatal jelezte, hogy felmerül annak a gyanúja, hogy hamis dokumentumok alapján hívtak le európai alapokat megyei utak felújítására.

„Liviu Dragnea gyanúsított, a Teleorman megyei tanács elnöke, közigazgatási alkalmazottakból és üzletemberekből álló bűnözői csoportot hozott létre (...) azzal a céllal, hogy törvénytelen módon, országos és európai alapokból, hivatali visszaélés, csalás, adócsalás, pénzmosás, és nem nyilvánosságnak szánt adatok felhasználása, vagy ezek jogosulatlan személyek rendelkezésére bocsátása bűntettének elkövetésével nagy összegű támogatásokat hívjanak le' - állítják az ügyészek.

---------------------------------------------

Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnszervezet létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indul bűnügyi kivizsgálás - jelentette be az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

A vádhatóság szerint a fenti bűncselekményeket Liviu Dragnea Teleorman megyei tanácselnöki tisztségében követte el.

(Hírünk frissül)


(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS