2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Liviu Dragnea szerint elővették ellene a nehézfegyverzetet

2017. november 14. 09:39, utolsó frissítés: 09:39

A Liviu Dragnea szerint sokan megijedtek a kormányprogramjuktól, amelyet nagyon jól összeállítottak és nehezen kivitelezhető, egy olyan program, amely nem hagy manőverezési teret azoknak a pártoknak, akik a 2019-es államelnöki választásokon Klaus Johannis államfőt támogatnák.

Dragnea szerint tavasszal vették elő a nehézfegyverzetet, és elkezdtek beszélni Brazíliáról, a Belináról, a Tel Drumról, hogy a közvéleményt arra hangolják, hogy egy újabb eljárásnak kell indulnia ellene, amely által megtörhet.

„Elővették a nehézfegyverzetet”, miután a népszavazásos ügy nem érte el célját, mégpedig azt, hogy egy „szófogadó” csapat kerüljön a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetésére a helyhatósági és parlamenti választások idejére, vélekedett a PSD elnöke az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) újabb bűnvádi eljárásáról.

„Ez a bűnvádi eljárás nem egy vicc, világos, hogy súlyos dolog. (...) Emlékezzünk vissza mi történt 2016-ban, amikor elítéltek a népszavazás ügyében, amikor én feltétlenül meg kellett volna törjek, és valószínűleg volt előkészítve egy csapat, amely átvegye a párt vezetését és a választási évben legyenek szófogadóak. Együtt döntöttünk a párton belül és mentünk előre - nagy nyereséget könyveltünk el a helyhatósági választásokon és elsöprő győzelmet a parlamenti választásokon” - nyilatkozta Dragnea hétfő este a Romania TV műsorában.

Dragnea szerint „egy megtörés” félelmet keltene a parlamenti frakciók körében, ahol nagyon megkérdőjelezhető, hogy megvan még az az elhatározottság, hogy végigvigyék mindazt, amit elkezdtek, de ez a kormány szintjén is igaz.

Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indult bűnvádi eljárás - jelentette be hétfőn az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

A vádhatóság szerint a bűncselekményeket Liviu Dragnea Teleorman megyei tanácselnöki minőségében követte volna el a „Tel Drum” ügyben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS