2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két kilogramm kokainnal a gyomrában bukott le két brazil állampolgár a bukaresti repülőtéren

2017. november 14. 11:45, utolsó frissítés: 11:47

Két kilogramm, gyomorban csempészett kokainnal bukott le két brazil állampolgár az Otopeni repülőtéren.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közleménye szerint Rodrigues Gomes Vericét (41 év) és Lourenco Da Silva Weslleyt (19 év) kábítószer-csempészet és veszélyes drogok nemzetközi csempészése miatt vették őrizetbe.

November 10-én 15 óra 10 perckor a Henri Coandă repülőtéren két brazil állampolgár érkezett az országba Sao Paolo-Zürich-Bukarest útvonalon keresztül.Az ellenőrzése során felmerült a gyanú, hogy tiltott szereket szeretnének bejuttatni az országba, így röntgenfelvételeket készítettek róluk, amely következtében kiderült, hogy kábítószer található a gyomrukban.

Az ügyészek orvosi vizsgálatot rendeltek el, hogy kivegyék testükből az idegen tárgyakat, amelyekről fennállt a gyanú, hogy drogkapszulák lehetnek.

Rodrigues Gomes Verice 15 kapszulától szabadult meg miközben aláírta a DIICOT által elrendelt fizikai vizsgálatokhoz szükséges jóváhagyást, később a Floreasca kórházban 114 kapszula jött ki a gyomrából, amelyekben összesen 1.537 gramm kokain volt elrejtve.

November 10-12 a Floreasca kórházban Lourenco Da Silva Weslley gyomrából összesen 43 kapszula került ki, amely 426,4 gramm kokaint tartalmazott.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak Isztambulba szerették volna eljuttatni a kábítószert. Autóbusszal utaztak volna tovább.

A két brazil állampolgárt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezheti ma a fővárosi törvényszék. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS