2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD testületileg kiáll Liviu Dragnea mellett

2017. november 14. 16:28, utolsó frissítés: 16:28

A Szociáldemokrata Párt feltételek nélkül támogatja elnökét - jelentette be kedden a párt szóvivője, Adrian Dobre.

"Az egyetlen entitás, amely dönthet Liviu Dragnea támogatásáról, a PSD, márpedig a PSD feltételek nélkül kiáll elnöke mellett. Nagyon jól tudjuk, hogy Romániában érvényben van az ártatlanság védelme.

„Álláspontunk szerint ez egy politikai ügyiratcsomó és politikai céllal született” - mondta Dobre, hozzátéve, hogy a párt országos végrehajtó bizottságának közelgő ülésén is hangot fognak adni a Liviu Dragnea melletti teljes és feltétel nélküli kiállásuknak.”

A parlamentben nyiltakozó PSD-szóvivő ezzel arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy a nagyobbik kormánypárt továbbra is támogatja-e Dragneát, miután az ellenzék kérte a bűnvádi eljárás alatt álló pártelnök menesztését a képviselőház éléről.

Dobre kifejtette: a PSD egységes maradt azt követően is, hogy újabb bűnvádi eljárás indult elnöke ellen. A szóvivő szerint Dragnea ellen „vadászatot” indított az igazságszolgáltatás, amely „távolról sem becsületes és kiegyensúlyozott.”

„Nem kell jogásznak lenned, nem kell szakirányú képesítéssel rendelkezned, hogy rájöjj: ez egy politikai célzatú ügyiratcsomó” - tette hozzá a PSD szóvivője.

Liviu Dragnea, a PSD és a képviselőház elnöke ellen újabb bűnvádi eljárást indított a DNA bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és lehívott pénzalapokkal kapcsolatos csalás miatt, amelyeket a vádhatóság szerint Teleorman megyei tanácselnöki minőségében követett el. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS