2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ nem támogatja a kormány elleni bizalmatlansági indítványt

2017. november 15. 13:30, utolsó frissítés: 13:41

Kelemen Hunor úgy nyilatkozott, hogy bár az Adótörvénykönyv módosításait a kormány túlságosan radikális módon akarja bevezetni, az RMDSZ-es törvényhozók nem fogják támogatni a PNL és az USR által kezdeményezett, kormány elleni bizalmatlansági indítványt, számol be a digi24.ro .

A pártelnök elmondta, hogy az Adótörvényköny módosításai első pillantásra megfelelnek a neoliberális adójog elveinek, hiszen a törvénymódosítás lehetővé tenné az adókulcs 16%-ról 10%-ra való csökkentését, mindazonáltal jelen esetben ennek bevezetése túlságosan megalapozatlan és radikális, és bár rövid távon megold néhány problémát, közép és hosszútávon újabb problémákat állít fel abban az esetben, hogyha az adótörvénykönyv módosítások nem mennek keresztül egy adminisztratív reformon is.

A pártelnök elmondta, hogy a továbbiakban az RMDSZ módosítási javaslatokat fog benyújtani, elsősorban azért, hogy egyensúlyban tartsák az önkormányzatok költségvetését és hogy biztosítani tudják azt, hogy a jövedelemadó száz százalékban a helyi önkormányzatok kezében maradhasson.

Kelemen Hunor elmondta, hogy a tegnapi nap folyamán találkozott Raluca Turcannal és Iulian Dumitrescuval, akikkel közölte, hogy először az RMDSZ és a PNL közötti kapcsolatokat kell megerősíteni, mivel a két párt között az elmúlt időszakban nagyon rosszul alakult a viszony, és hogy a bizalmatlansági indítvány kezdeményezése jelen esetben nem kivitelezhető, mivel a PSD és az ALDE stabil többséggel rendelkezik a parlamentben.

A pártelnök meglepőnek tartja ugyanakkor, hogy pontosan a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) van gondja egy olyan törvénymódosítással, amely neoliberális elvekre épül. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS