2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A törvénykönyvek módosításait célzó tervezeteket hagyott jóvá a kormány

2017. november 15. 19:49, utolsó frissítés: 19:49

Jóváhagyta szerdai ülésén a kormány a Büntető törvénykönyv 2009/286-os törvényének, a Büntető-eljárási törvénykönyv 2010/135-ös törvényének, valamint más jogszabályoknak a módosítását célzó tervezetet - közölte a kabinet az AGERPRES hírügynökséggel.

Az igazságügyi minisztérium által kidolgozott tervezet célja összhangba hozni a büntető és büntető-eljárási törvénykezést az Alkotmánybíróság döntéseivel - olvasható a közleményben.

A tervezet ugyanakkor módosítaná a tanúk védelmét (2002/682-es), a mediátori szakmát (2006/192-es), valamint a büntető eljárás közben elrendelt szabadságkorlátozó intézkedésekre vonatkozó (2013/254-es) törvényt is.

A módosítás értelmében többek közt bűncselekménynek számítana egy rendszámtábla nélküli vagy hamis rendszámtáblával ellátott traktor közlekedése a közutakon, és traktor jogosítvány nélkül történő vezetése 1-től 5 évig terjedő börtönbüntetést vonna maga után.

Szintén a javasolt módosítások között szerepel, hogy 1-től 5 évig terjedő börtönbüntetéssel vagy pénbüntetéssel sújtsák azt, aki testi sértést vagy halált eredményező közúti baleset okozása után, de még a biológiai mintavétel előtt alkoholt vagy kábítószert fogyaszt.

A tervezetet a parlament elé küldik megvitatásra és szavazásra. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS