2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD végrehajtó bizottsága határozatban ítélte el a 'törvénytelen és párhuzamos államot'

2017. november 17. 18:25, utolsó frissítés: 18:25

A PSD végrehajtó bizottsága határozatban ítélte el pénteken a 'törvénytelen és párhuzamos államot, amely megpróbálja átvenni a politikai hatalmat'.

'A végrehajtó bizottság megállapítja, hogy a kormány elvégezte az elmúlt tíz hónapban a kormányprogramból rá háruló feladatokat. A párt ugyanakkor kielemezte a társadalom szintjén jelentkező feszültséget, amelyet azok a személyek okoznak, akik bizonyos erőszakszervezetek élén visszaéléseket követnek el, ami nyilvánvalóan az úgynevezett párhuzamos állam létének a bizonyítéka, amely arra törekszik, hogy átvegye a hatalmat azoktól, akiket korrekt és szabad választásokon a polgárok megválasztottak' - írja a testület ülésének végén Marian Neacşu főtitkár által felolvasott határozatban.

A PSD határozata szerint a 'törvénytelen és párhuzamos állam' megpróbálja megkaparintani az ellenőrzést az igazságszolgáltatás fölött.

'A törvénytelen és párhuzamos állam közpénzből, az állami hatalom eszközeivel megpróbálja megfélemlíteni, zsarolni vagy félreállítani azokat a politikai vezetőket, akik "a törvények módosításával, a demokrácia és az alapvető emberi jogokkal összhangban alkotmányos rendbe állítanák vissza az államhatalmi ágakat' - írja a dokumentumban.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS