2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

USR: a Közigazgatási Törvénykönyv lesz az utolsó szeg, amit a PSD elüt az adminisztráció koporsójába

2017. november 18. 15:35, utolsó frissítés: 15:35

Az új Közigazgatási Törvénykönyv lesz az utolsó szeg, amit a PSD elüt a román adminisztráció koporsójába - írja a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által szombaton az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményében.

"A Közigazgatási Törvénykönyv szétveri az utóbbi 15 év azon erőfeszítéseit, hogy a feddhetetlenség és a teljesítmény legyen jellemző az adminisztrációra. Az új törvénykönyvnek, akárcsak az igazságszolgáltatási törvények módosításának, a korrupció elleni harc meggyengítése a célja, ezúttal az összeférhetetlenségi és a feddhetetlenségi kritériumok lazítása, a politikai tisztségviselők felelősségének csökkenése által" - írja a közleményben.

Az USR nehezményezi, hogy az új jogszabály már nem írja elő, hogy egy összeférhetetlenség megállapítása után egy vezető 3 évig nem tölthet be köztisztséget és azt sem hogy egy miniszternek távoznia kell, ha nem tud elszámolni vagyona eredetéről.

Az USR szerint a törvénykönyv "szuper-prefektusokat" hoz létre, miután ezeket államtitkári ranggal közméltósággá emeli, míg a közhivatalnokokat "politikailag alárendelt technikai személyzetté" alacsonyítja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS