2018. december 14. péntekSzilárda
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szovátán egymást kergetik az utcán az emberek és a medvék

2017. november 22. 16:18, utolsó frissítés: 18:48

A Maros megyei Szovátán a híradások szerint igazi harc folyik az utcák uralmáért emberek és medvék között. A román sajtóban most kezdett el terjedni egy biztonsági kamera felvétele, amelyen az látszik, hogy egy medve egy nő után szalad.

Femeie alergată de un urs, noaptea, pe străzile staţiunii Sovata


Van azonban egy másik videó is, ezen meg egy autó kerget egy medvét:

Urs fugărit cu maşina pe străzile staţiunii Sovata


Egyelőre sem ember, sem medve nem sérült meg a nagy kergetőzésben, az első videón látható nőnek sikerült bemenekülnie egy udvarra, ahová a medve nem követte, a medve pedig - mint látható - letér az útról oda, ahová a terepjáró már nem tud utțna menni.

A lakosok megőrizték a jókedvüket, mondván, a medvék csak hazajöttek, hiszen a településen van a Medve-tó. Mások persze aggódnak, és arról beszélnek, hogy körülbelül 20 medve érkezik meg esténként, és a kukákban kutatnak élelem után.

Az Adevarul lapnak nyilatkozva a városka polgármestere, Kiss Ferenc elmondta, ők három medvéről tudnak, és már megvitatták a tanácsülésen a problémát, illetve jelezték a prefektúra, a vadásztársaság és a környezetvédelmi minisztérium felé is, hogy szeretnék, ha a medvéket áthelyeznék a településről, vagy kilövési engedélyt adnának ki rájuk.
(adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS