2018. december 19. szerdaViola
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Raluca Turcan a demokrácia legnagyobb ellenségének nevezte a PSD-t

2017. november 23. 13:29, utolsó frissítés: 14:34

A Szociáldemokrata Párt (PSD) továbbra is a demokrácia legnagyobb ellensége - mondta csütörtökön Raluca Turcan nemzeti liberális párti (PNL) képviselő.

Az ellenzéki alakulatok által a Mihai Tudose-kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáján Turcan úgy fogalmazott, mindenki számára egyértelművé vált, hogy a PSD-ALDE kabinet a „nemzeti érdek ellen tevékenykedik”.

„Az állampolgárok ellen kormányoznak, a dac és arrogancia, amelyről bizonyságot tettek, minden képzeletet felülmúl. Dragnea úr, Tăriceanu úr, Tudose úr, kedves kollégák, voltak még önökhöz hasonló büntetőügyes arrogánsok, de senki nem merészelt úgy változtatni a törvényeken és szabályokon, ahogyan önök teszik, csak hogy megszabaduljanak a felelősségre vonástól, az esetleges ítéletektől”, mondta.

Turcan szerint Dragnea, Tăriceanu és Tudose Románia „európai uniós csatlakozása előtt alkalmazott eljárásokhoz és gyakorlatokhoz akar visszatérni”, az ország azonban ezt nem fogja tolerálni.

A PSD és az ALDE törvényhozóinak többsége elhagyta az üléstermet, amikor a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, Ramona Dinu elkezdte felolvasni a bizalmatlansági indítvány szövegét. Ez alatt sem Liviu Dragnea képviselőházi, sem Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök nem tartózkodott a teremben. Mihai Tudose felszólalásakor visszatértek, majd amikor Raluca Turcan kapott szót, ismét elhagyták az üléstermet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS