2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mircea Cărtărescu betámadta a RAO kiadót

2017. november 27. 12:49, utolsó frissítés: 2017. november 28. 08:55

Az egyik legnépszerűbb román író Mircea Cărtărescu Facebook-bejegyzésében kérte meg olvasóit, hogy ne vásároljanak több könyvet a RAO kiadótól.

Az író azért fakadt ki ennyire a kiadó ellen, mert a RAO a csütörtöki Gauedeamus Nemzetközi Könyvvásáron mutatta be Adrian Năstase: Sub zodia momentului és Dan Voiculescu: Lupta politica című könyvének második kötetét.

Az esemény után több ezren jelentették be, hogy nem vásárolnak több könyvet a kiadótól.Gabriel Liiceanu filozófus „megalázónak” találja, hogy a kiadó kiadta a két büntetett előéletű ex politikus könyveit. A filozófus szerint az, hogy egy kiadó kiadja ezeknek az embereknek a könyveit, hozzásegíti őket ahhoz, hogy banditákból tetszetős személyekké változzanak.

„Ezek az emberek szegényektől lopták el a pénzt és most az igazságról, a becsületről és a kultúra szépségéről beszélnek”, nyilatkozta a filozófus.

A könyvvásáron egyébként több fiatal is tüntetett a kiadó és a két szerző ellen. Többen transzparensekkel és #rezist feliratú táblákkal fejezték ki nemtetszésüket. A RAO kiadó Facebook-oldalát pedig ellepték az olvasók indulatos hozászolásai. (aktual24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS