2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A munkaügyi miniszternek nincs véleménye a tüntetésekről

2017. november 27. 14:38, utolsó frissítés: 14:38

A munkaügyi miniszternek bevallása szerint nincs véleménye a vasárnap esti tüntetésekről. Lia Olguţa Vasilescu azt nyilatkozta hétfőn a téma kapcsán, hogy mindenkinek a magánügye, mit tesz a szabadidejében.

Vasilescut egy, a munkapiaci válságról rendezett vitáról való távozásakor kérdezték meg az újságírók, hogy miként vélekedik a vasárnap esti megmozdulásokról.

„Nincs semmiféle véleményem. Az ő dolguk (a tüntetőké - szerk. megj.), mit tesznek a szabadidejükben”, válaszolt a miniszter.

Az újságírók tovább faggatták a tárcavezetőt, többek között azt is közölve vele, hogy a Szociáldemokrata Párt főtitkára, Codrin Ştefănescu bejelentette, olyan ellentüntetés szervezésén gondolkodik, amelyet „a Marsról is meghallanak”.

„Szervezzen!” - mondta erre Vasilescu.

Azt is megkérdezték a minisztertől, van-e tudomása egy esetleges újabb kormányátalakításról, amelyre jövő év elején kerülne sor.

„Megint kezdjük a rossz viccekkel? Minden hónap elején ez a téma” - mondta nevetve.

Több tízezer ember tüntetett vasárnap este Bukarestben és az ország nagyobb városaiban az igazságügyi törvények tervezett módosításainak visszavonását, az adóügyi intézkedésekről szóló rendelet parlamentbeli elutasítását, továbbá a kormány, valamint a két házelnök lemondását követelve. A fővárosban több mint húszezren, Nagyszebenben hétezren, Brassóban háromezren vonultak utcára. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS