2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Önkormányzati összefogással épülne meg Kolozsvár déli körgyűrűje

2017. november 29. 11:14, utolsó frissítés: 11:14

Partnerségben építené meg Kolozsvár önkormányzata a város déli körgyűrűjét az érintett környező településekkel.

A kolozsvári önkormányzat november 28-án, rendkívüli tanácsülésén zöld utat adott az erre vonatkozó együttműködési protokollum megkötésére, amelyhez Kolozsvár, Gyalu, Szászfenes és Apahida önkormányzata társul.

A protokollumot az Országos Útügyi Infrastuktúra-adminisztációs Vállalat is aláírja, akinek nem sikerült elindítani a beruházást, így lemondott erről és beleegyezett abba, hogy a kezdeményezést a helyi önkormányzatok vegyék át.

Első lépésben a megvalósíthatósági tanulmány és az építkezési engedély kibocsátásához szükséges műszaki dokumentáció, illetve a helyi városrendezési terv (PUZ) készülne el.  

A helyi önkormányzatok arányosan járulnak hozzá a költségek fedezéséhez. 2020-ig el kell készülnie az összes dokumentumnak, hogy elkezdődhessen a körgyűrű kivitelezése, magának a körgyűrűnek 2023 decemberéig kell elkészülnie, az alapok európai finanszírozásból kerülnek ki.

A városvezetés álláspontja szerint a Regionális Sürgősségi Kórház létesítése függ ettől a körgyűrűtől, amely hiányában egyéb ingatlanfejlesztések sem valósíthatók meg a környéken.

A tárgylások során a környező települések polgármesterei politikai színezettől függetlenül az együttműködés megkötése mellett álltak ki.(Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS