2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL a parlament együttes plénumának összehívását kérte

2017. november 29. 13:18, utolsó frissítés: 13:18

A két ház együttes plénumának összehívását kérte szerdán a Nemzeti Liberális Párt annak érdekében, hogy a parlament fogadjon el egy nyilatkozatot az USA külügyminisztériumának román igazságügyi törvényekkel kapcsolatban kiadott állásfoglalásáról, ugyanakkor pedig nyilvánítsa semmisnek a két házelnök kedden nyilvánosságra hozott nyilatkozatát ezzel kapcsolatban.

A parlament épületében nyilatkozó Raluca Turcan kifejtette: a PNL frakcióin kívül más képviselők is igényüket fejezték ki a két kamara összevont ülésének összehívására, hogy olyan nyilatkozatot fogadjanak el az említett dokumentumról, amely valóban Románia Parlamentjének álláspontját képviseli.

„Egy olyan nyilatkozattervezetet javasolunk, amely ismételten és egyértelműen az Amerikai Egyesült Államokkal való partnerség, a korrupcióellenes harc, az igazságszolgáltatói hatalom autonómiája mellett foglal állást, ugyanakkor semmissé és érvénytelenné nyilvánítja a két házelnök nyilatkozatát, kijelentve, hogy az személyes érdekek mentén jött létre”, jelentette ki Raluca Turcan, aki szerint Dragnea és Tăriceanu keddi nyilatkozata „rendkívül súlyosan rontja Románia Parlamentjének megítélését”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS