2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Keresi a csendőrség azokat a tüntetőket, akik vasárnap ütlegelték a lovaikat

2017. november 29. 15:19, utolsó frissítés: 15:40

Felhívást intézett a lakossághoz a Román Csendőrség, hogy segítsenek beazonosítani azon személyeket, akik a vasárnapi fővárosi tüntetés során ütlegelték a csendőrség lovait.

„De a lovakkal milyen problémájuk volt? „Uram, urak”...akik így értelmezik a szólásszabadságot, hogy egy állatot ütnek ököllel vagy „fényes” érveket szórnak a lovak szemeibe, hogy „nemes” tettükkel valamiféle erőszakos reakciót váltsanak ki az állatból, de ő szelíden, bölcsen és jól beidomítottan egy régi közmondáshoz méltóan viselkedett, amely szerint Isten azért nem engedi a lovakat beszélni, hogy ne hozzák nehéz helyzetbe az embert.A román csendőrség segítségüket kéri ezen „urak” beazonosítására, hogy a törvény értelmében feleljenek azért, mert ütlegelték és bántották a lovakat, hogy esetleg más értelmet adjanak egy békés tüntetésnek, amely incidensek nélkül zajlott le”, írja a Román Csendőrség Facebook-bejegyzésében.

Arra kérik a lakosságot, hogy aki felismer valakit a tüntetésen készült képanyagokon, vagy van saját felvételük, küldjék el a jandarmerie@mai.gov.ro e-mail címre vagy a román csendőrség Facebook-oldalára.

Hétfőn a román csendőrség parancsnoka, Sebastian Cucoş azt nyilatkozta, a csendőrség nem minősíti incidensnek, hogy lovakat is bevetettek a vasárnapi bukaresti tüntetésen.

„A csendőrség nem értékeli incidensként, hogy lovakat is bevetettek. Az év folyamán 110 küldetésünk volt, amelyek során lovakat is használtunk. Ez az egyetlen állat, amely nem lép rá az emberre. (...) Jól felkészített állatok, sok éve dolgoznak a csendőrségnél, idomítottak és a zajt is tűrik, a stresszes helyzeteket, a tömeget, a könnygázt.

Egyetlen ló sem lép ki felkészületlenül az utcára. (...) Ezek az állatok nem veszélyeztetik senkinek az életét vagy testi épségét”, mondta Sebastian Cucoş. A parancsnok szerint azért használ a csendőrség lovakat tüntetésekkor, mert így nincs szükség annyi csendőrre. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS