2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elutasította a Legfelső Bíróság Liviu Dragnea fellebbezését, továbbra is zárolva marad a vagyona

2017. november 30. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

A Legfelsőbb Bíróság szerdán elutasította a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének, Liviu Dragneának fellebbezését a Tel Drum-ügyben, miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) zárolta vagyonát. A bíróság Florea Neda és Petre Pitiş gyanúsítottak esetében is elutasította a vagyonzár feloldását.

Liviu Dragnea szerdán nem jelent meg a tárgyaláson, két ügyvédje, Flavia Teodosiu és Maria Vasii képviselték őt.

"Nem zárolhatnak olyan javakat, amelyek már nincsenek Dragnea úr birtokában, ebben az esetben pénzösszegekről beszélek, amelyeket már rég megkapott és két éve nincsenek a bankszámláin" - nyilatkozta Flavia Teodosiu a tárgyalás végén.

Maria Vasii, Dragnea másik ügyvéde azt nyilatkozta, 240 kötetes a DNA által összeállított iratcsomó, amelyekben "zavaros" dolgok vannak. Az ügyvéd szerint a DNA ügyészei a Tel Drum vállalatnál tartott házkutatás során találtak egy rózsaszínű papírfecnit, amelyen Dragnea személyi száma szerepelt és a "főnök" szó. Vasii hozzátette, ezt a bizonyítékot használták az ügyészek, hogy bűnözői csoport létrehozásával vádolják meg.

Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint körülbelül 127 millió lejes kárt okoztak a Tel Drum ügy gyanúsítottjai.

Liviu Dragnea esetében, aki a feltételezett bűncselekmények elkövetésekor Teleorman Megye Tanácsának elnöke volt, elrendelték ingó és ingatlan vagyonának zárolását 127.547.366,34 lejes értékig.

Ezek az intézkedések vonatkoznak Florea Nedára, a Tel Drum képviselőjére, Mugur Băţăuşra, Victor Pipereára és Marin Predescura, akik akkoriban a Teleorman megyei tanács alkalmazottai voltak.

A DNA november 13-án jelentette be, hogy bűnvádi eljárás indult Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával. Az ügyben további nyolc személy ellen indult eljárás, hasonló bűncselekmények gyanújával.

Az eljárást az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2016. október 30-án tett feljelentése alapján indították, amelyben a hivatal jelezte: felmerül annak gyanúja, hogy hamis dokumentumok alapján hívtak le uniós pénzeket megyei utak feljavítására.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS