2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A hosszú hétvége miatt torlódások alakultak ki a román-magyar határátkelőkön

2017. november 30. 15:22, utolsó frissítés: 15:22

A négynapos munkaszünet miatt sokan indultak el Romániából Magyarország felé, és torlódások alakultak ki a román-magyar határátkelőkön.

A román határrendészet forgalomfigyelő online alkalmazása szerint csütörtök délben a legtöbbet, 90 percet a Nagylak-Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen kellett várakozni, pedig hat kilépő sávon folyt az úti okmányok ellenőrzése. A többi Arad megyei határátkelőnél enyhébb volt a forgalom. A nagylaki országúti határátkelőnél 50, a Tornya-Battonya határátkelőhelyen átlagosan 45 perc, a Gyulavarsánd-Gyula határátkelőhelyen csak tíz perc volt a várakozási idő.

A Temes megyei Nagycsanád-Kisszombornál 70 percbe telt az átkelés, Bihar megyében: az Érmihályfalva-Nyírábrány átkelőhelyen 80, a Székelyhíd-Létavértes átkelőhelyen 50, a Bors-Ártánd határátkelőhelyen átlagosan 50 percet, a Nagyszalonta-Méhkerék átkelőhelyen 10 percet kellett várakozniuk a személygépkocsiknak. A Szatmár megyei Pete-Csengersima határátkelőhelyen a gépkocsik hat sávon haladhatnak kifelé, de így is 50 percet kell átlagosan várakozni, a Csanálos-Vállaj átkelőhelyen átlagosan 80 perc a várakozási idő.
A kamionsor a Bors-Ártánd határátkelőhelyen a leghosszabb, itt átlagosan 260 percet tart a kamionos határátlépés.
(MTI)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS