2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lavinaveszély miatt felfüggesztették a Kelemen-havasokban eltűnt személy keresését

2017. december 02. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

Ideiglenesen felfüggesztették a Kelemen-havasokban lavina által elsodort személy keresését. A kedvezőtlen időjárás miatt a mentőegységek is veszélybe kerülhetnek - nyilatkozta Ion Burlui, a Suceava megyei katasztrófavédelem vezetője.

"Fennáll a veszélye, hogy a mentőcsapatokat egy újabb lavina sodorja el. A hóréteg állapota nem engedi meg, hogy ismét elinduljunk az eltűnt személy keresésére. Helyenként 4-5 méter a hóréteg vastagsága" - mondta Burlui.

Pénteken három személyt sodort el a Kelemen-havasokban keletkezett lavina, közülük kettőt megtaláltak. Egy 36 éves tűzoltót életben találtak, a második személy, egy nő életét egyórás újraélesztés után sem sikerült megmentetni.

A Suceava megyei katasztrófavédelem vezetője elmondta, hogy két lánctalpas gépjárművet is küldtek a helyszínre, továbbá olyan fényforrásokat is felszereltek, amelyek jól megvilágítják a területet, hogy könnyebb legyen a keresés.

Oli, a felügyelőség nyomkereső kutyája is részt vesz a mentőakcióban, mondta a katasztrófavédelmis.

Három személyt, köztük két tűzoltót sodort el a lavina a Kelemen-havasokban - közölte pénteken a Suceava megyei katasztrófavédelem vezetője, Ion Burlui.

A három személy egy román nemzeti zászlót próbált meg kitűzni a nemzeti ünnep alkalmából.

A két tűzoltó - Burlui elmondása szerint - a dornavátrai tűzoltó-parancsnokságnál dolgozik. Ennek a parancsnokságnak a munkatársai 2013 óta minden évben kitűzik a Kelemen-havasok négy csúcsára a román nemzeti lobogót. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS