2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tüntetők és csendőrök dulakodtak Bukarestben a Győzelem-térre tervezett karácsonyi vásár miatt

2017. december 02. 15:56, utolsó frissítés: 16:03

Kisebb dulakodás alakult ki szombaton Bukarestben tüntetők és a csendőrök között. Az ellentétek fő oka az volt, hogy a fővárosi polgármesteri hivatal alkalmazottai ma kezdték volna felállítani az év eleji - és az elmúlt időszakban szervezett kisebb - kormányellenes tüntetések egyik fő helyszínéül szolgáló kormánypalota előtti Győzelem-térre (Piața Victoriei) tervezett karácsonyi vásár díszletét.

A dulakodás azt követően alakult ki, hogy a tüntetők elkezdték összeszedni az alkalmazottak által felállított állványokat.

A tüntetők szerint a hatóságok amiatt döntöttek úgy, hogy a Győzelem-téren idén karácsonyi vásárt rendeznek be, hogy ellehetetlenítsék a jövőbeli megmozdulásokat.
A mai ellentétek a téren odáig fajultak, hogy a csendőrség közbelépésére volt szükség. A tüntetők azt követelték, hogy beszélhessenek Gabriela Firea PSD-s főpolgármesterrel.

A Digi24 hírtelevízió helyszíni beszámolója szerint a fővárosi önkormányzathoz tartozó teherautó a délutáni órákban elkezdte elszállítani a karácsonyi vásár díszleteit. (digi24, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS