2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu szerint jelenleg nincs szükség támogató tüntetésekre

2017. december 04. 15:50, utolsó frissítés: 15:51

Nincs szükség jelenleg támogató tüntetésekre, vélekedett hétfőn a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu.

Azt kérdezték hétfőn az újságírók a szenátus elnökétől, hogy alakulata részt vesz-e a Szociáldemokrata Párt (PSD) által december 9-ére beharangozott tüntetéseken.

„Nem tudom, ki szervezi ezeket a tiltakozásokat, engem még nem tájékoztattak erről, de tüntetni mindenkinek szabad. (...) Van egy ilyen tendencia az utóbbi időben, hogy a politikai vitákat kivisszük a parlamentből az utcára. (...) Én úgy gondolom, hogy jelenleg nincs szükség támogató tüntetésekre”, válaszolt Tăriceanu.

Az ALDE elnöke hozzátette, hétfőn vagy kedden újabb koalíciós ülést tartanak, amelyen kifejti majd álláspontját a témával kapcsolatban.

A PSD Dolj megyei szervezetének elnöke, Claudiu Manda szenátor hétfőn úgy nyilatkozott, több megyei szervezet is jelezte, hogy tüntetést szervez december 9-én. Manda szerint Dolj megyében 30.000 résztvevőre számítanak.

A PSD vezetőségének vasárnap esti gyűlését követően az alakulat főtitkára, Codrin Ştefănescu közölte, a párt vezetői hétfőn találkoznak a bukaresti és több megyei szervezet vezetőségével, hogy döntsenek annak a tüntetésnek a pontos időpontjáról, amelyet a fővárosban és az ország nagyobb városaiban terveznek megszervezni „a párhuzamos és illegitim állam, a visszaélések, a telefonlehallgatások, az alapvető állampolgári jogok és szabadságok lábbal tiprása ellen”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS