2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elfogadta a szenátus az Adótörvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendeletet

2017. december 04. 19:43, utolsó frissítés: 19:50

Elfogadta hétfőn 71 támogató és 37 ellenszavazattal a szenátus az Adótörvénykönyvet módosító, 2017/79-es sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet.

Ugyancsak elfogadta a plénum a költségvetési bizottság azon javaslatát, amely a kormány által javasolt 200.000 euró helyett 3.000.000 euróban határozza meg a kamattal járó költségek leírásának felső határát és azt is, hogy a forrásnál adózzák a szerencsejátékokból adódó jövedelmet.

Elfogadták Ecaterina Andronescu javaslatát is, amely szerint áfa-mentes lesz a kutatási projektek finanszírozása.

A plénum helyt adott többek közt annak a költségvetési bizottságtól származó módosító javaslatnak, amely értelmében választhatnak profitadó és forgalmi adó között azok a cégek, amelyek legalább két alkalmazottat foglalkoztatnak, minimum 45.000 lejes törzstőkével rendelkeznek és bevételük egymillió euróig terjed.

Nicoleta Dinu
, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), illetve Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora kérte, hogy a plénum tárgyalja meg azt a hatvan módosító javaslatot, amelyeket az ellenzék nyújtott be a tervezethez, de a költségvetési bizottság nem véleményezte. Kérésüket a plénum szavazati többséggel elutasította. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS