2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bekérette a miniszterelnök az egészségügyi minisztert az immunoglobulin-készítmények hiánya miatt

2017. december 05. 13:57, utolsó frissítés: 13:57

Találkozót kért Mihai Tudose miniszterelnök Florian Bodog egészségügyi miniszterrel az immunoglobulin-készítmények hiánya miatt, nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek kormányközeli források.

A tárcavezetőt szerdán 10 órára kérette be a kormányfő. A Victoria-palotában tartandó egyeztetésen jelen lesz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az Országos Gyógyszerügynökség vezetője is.

Az idézett források szerint a minisztert több, immunoglobulin-készítményeket gyártó vállalat képviselői is elkísérik majd.

Florian Bodog hétfőn Facebook-bejegyzésben közölte, hogy kiküldtek minden kórháznak 2.200 adag Pentaglobint, és a következő két hétben újabb immunoglobulin-szállítmányok érkeznek majd az egészségügyi intézményekhez.

A téma azt követően került napirendre, hogy a hétvégén a gyulafehérvári kórházban meghalt egy nő a készítmény hiánya miatt.

Az esetről a Cioloş-kormány egészségügyi minisztere, Vlad Voiculescu számolt be közösségi oldalán.

Az exminiszter a tárca jelenlegi vezetőjét, Florian Bodogot okolta az előállt helyzetért, azt állítva, hogy a szakértői kormány idején összeállítottak egy listát azokról a készítményekről, amelyek egyetlen kórházból sem hiányozhatnak, a jegyzéket azonban a jelenlegi kormány elvetette.

Bodog (szintén Facebook-bejegyzésben) elutasította a vádakat, hangsúlyozva, hogy az immunoglobulin-készítmények hiányával kapcsolatos probléma tavaly merült fel, amikor Voiculescu volt a miniszter. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS