2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csődvédelem alá került az Udvarhelyi Híradó Kft.

2017. december 06. 11:47, utolsó frissítés: 11:50

A Hargita megyei törvényszék helyt adott a legnagyobb erdélyi magyar lapcsalád kiadója, az Udvarhelyi Híradó Kft. csődvédelmi kérelmének, írta szerdai számában a lapcsaládhoz tartozó Krónika napilap.

A kiadó körlevélben értesítette a munkatársait, hogy a fizetésképtelenség elkerülése érdekében kezdeményezett eljárással lehetőség nyílik a lapkiadó helyzetének stabilizálására. Azt is tudatta, hogy a lapkiadás továbbra is zavartalan.

„A fizetésképtelenség megelőzését célzó eljárás azt jelenti, hogy az átszervezés ideje alatt tevékenységünket tovább folytatjuk, és kiadói tevékenységünk észszerűsítésével, racionalizálásával konszolidáljuk a társaság helyzetét, tartozásainkat a vonatkozó jogszabályokkal összhangban kiegyenlítjük, folyó fizetési kötelezettségeinknek továbbra is eleget teszünk.

Mindez a különböző ágazatokat érintő keretszűkítéseket és források átirányítását vonhatja magával”, olvasható az Udvarhelyi Híradó Kft. (UH) tájékoztatójában.

A kiadó emlékeztetett arra, hogy egy évvel ezelőtt, 2016 decemberében gondatlan vagyonkezelés gyanújával leváltották az akkori menedzsmentet, amely ellen bűnügyi eljárás indult. A korábbi években felgyűlt adósságok azonban azóta is terhelik a céget.

Az Udvarhelyi Híradó Kft. jelenteti meg az Udvarhelyi Híradó, a Csíki Hírlap, a Vásárhelyi Hírlap, a Gyergyói Hírlap székelyföldi kistérségi napilapokat, a Krónika napilapot, mely az egyetlen, nyomtatásban is megjelenő országos magyar napilap Romániában, az Erdélyi Napló hetilapot és a Székelyhon.ro hírportált.

A kiadó bevételeit eddig a Magyarországon bejegyzett Határok Nélkül a Magyar Sajtóért Alapítvány egészítette ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS