2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Élelmiszer-támogatásban részesülnek az alacsony jövedelmű kolozsváriak

2017. december 07. 09:26, utolsó frissítés: 09:28

Élelmiszer-csomagot oszt Kolozsvár önkormányzata az alacsony jövedelmű személyeknek.

Az önkormányzat ötödik éve zajló programja révén évente két alkalommal, húsvétkor és karácsonykor részesülnek egy alapélelmiszerekből álló csomagban a rászorulók.

A program kiegészíti az Európai Unió által finanszírozott élelmiszercsomag-osztást. Saját programjára az önkormányzat 1,3 millió lejes keretet hagyott jóvá, amelyből mintegy 20 ezer alacsony jövedelmű fogyatékkal élő, idős, munkanélküli, szociális segélyt vagy másfajta szociális ellátást kapó kolozsvári személy részesül.

A kedvezményezettek listáját a Kolozs Megyei Nyugdíjosztály, a Kolozs Megyei Munkaügyi Ügynökség és a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság adatbázisai alapján állította össze az önkormányzat.

A kedvezményezetteket postán is kiértesítik az élelmiszercsomag kiváltására vonatkozó tudnivalókról. Az élelmiszer kiváltásakor a személyazonossági igazolvány felmutatása szükséges. A feltételeknek eleget tevő, de az önkormányzat listáján nem szereplő személyek az igénylés jogosságát igazoló dokumentumok felmutatása esetén megkaphatják az élelmiszer-támogatást.

A csomagot a súlyos vagy fokozott fogyatékossággal élő személyek, a 850 lejnél kisebb nyugdíjjal rendelkezők, a 700 lejes segélyben részesülő munkanélküliek, a tartósan, de a munkaügyi hivatal által munkakeresőként nyilvántartott, munkanélküli segélyben már nem részesülő személyek, a szociális segélyben vagy egyéb szociális juttatásban részesülő, a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság nyilvántartásában szereplő személyek kaphatják meg.

Továbbá azok a rokkantsággal élők, háborús veteránok, deportáltak, rabok, politikai üldözöttek vagy forradalmárok is jogosultak az élelmiszercsomagra, akiknek havi összjövedelme nem haladja meg a 850 lejt.

A közbeszerzési eljárást a három pályázó közül az Eximal Impex cég nyerte meg, amely a legalacsonyabb, 1.087.600 lejes ajánlatot nyújtotta be. Egy élelmiszercsomag két liter olajat, két-két kilogramm rizst és cukrot, egy-egy kilogramm lisztet és kukoricadarát, két, egyenként fél kilogrammos csomag csőtésztát és levestésztát tartalmaz.

A csomag összértéke áfa nélkül 27,19 lej.
Az élelmiszercsomagok osztása elkezdődött, ezeket még ma 08.30 és 16.30, illetve holnap 08.30 és 14 óra között lehet kiváltani a Monostor negyedi nyugdíjasklubnál (Arinilor utca 11.), a Mărăşti negyedi nyugdíjasklubnál (Aurel Vlaicu utca 3A), a Horea út 108 szám alatti nyugdíjasklubnál, a Donát negyedi nyugdíjasklubnál (Rákóczi út/Eremia Grigorescu 132.), a Szamosfalvi nyugdíjasklubnál (Traian Vuia 41.), a Hajnal negyedi nyugdíjasklubnál (Louis Pasteur 77 sz.), a Györgyfalvi negyedben a Hermes piacnál és az Írisz negyedi Liebcknecht tér 7-8 szám alatt.

Egyéb információkat a 0264-453056-os telefonszámon lehet igényelni. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS