2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letartóztatták a karddal rendőrre támadó férfit és bűntársait

2017. december 07. 15:08, utolsó frissítés: 15:08

Harminc napra letartóztatták harmadmagával azt a férfit, aki karddal sebesített meg egy rendőrt a Szucsáva megyei Radócon, egy házkutatás során, döntött a Szucsáva megyei törvényszék.

A három személy, Huţuleac Alexandru, Lungoci Andrei Iulian és Percec Răzvan, ellen hatóság elleni erőszak, szervezett bűnözőcsoport létrehozása, kábítószer-ügyletek, bántalmazások miatt indult eljárás, ezért a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szerdán elrendelte őrizetbe vételüket.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint Alexandru Huţuleac december 5-én - azért, hogy megakadályozza a bűnügyi kivizsgálást és a házkutatás elvégzését lakásában, karddal támadta meg, fején és bal karján megsebesítve a Szucsáva megyei rendőrség különleges bevetési osztagának munkatársát, aki küldetését teljesítette.

A rendőr sérülései 100 - 110 napi orvosi ellátást igényelnek, teszi hozzá a közlemény.

Az idézett dokumentum szerint Huţuleac Alexandru, Lungoci Andrei Iulian és Percec Răzvan 2016 augusztusában kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözői csoportot hoztak létre, noha egy másik ügy miatt hatósági felügyelet alatt álltak.

Később más személyeket is megpróbáltak bevonni a csoportba, hogy a kábítószer értékesítését ők végezzék, és amikor a közvetítők megtagadták a velük szembeni engedelmességet, fogva tartották súlyosan bántalmazták őket.December 5-én ügyészekből és rendőrökből álló alakulatok nyolc házkutatást végeztek a banda leleplezésére Szucsáva megye területén. Ekkor történt, hogy a különleges bevetési osztag egyik rendőrét, Dan Ciprian Sfichit karddal támadta meg Alexandru Huţuleac. A rendőrt jelenleg egy iaşi-i kórházban ápolják.

A tettest korábban, 2016. júliusában már letartóztatták kábítószer-kereskedelem miatt, később azonban hatósági felügyelet alá helyezték, az intézkedés időtartama idén októberben járt le. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS