2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor bocsánatot kért Márton Árpád kijelentései miatt

2017. december 07. 17:28, utolsó frissítés: 17:51

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke saját Facebook oldalán reagált arra, hogy Márton Árpád RMDSZ-es képviselő a bányászokhoz hasonlította a szerda esti tüntetőket.

"Márton Árpád nyilatkozatára gondol, azzal én nem értek egyet és akiket ezzel a végig nem gondolt kijelentésével megsértett, azoktól a Szövetség és a magam nevében elnézést kérek. Mindenkinek joga van tüntetni, ennek megvannak a törvényes keretei és senkinek sincs joga a másik embert méltóságában megsérteni, vagy szabadságában korlátozni. Hasonlóképpen bárkinek joga van véleményt mondani, de azzal sem sértheti mások méltóságát!" - írja Kelemen Hunor személyes Facebook oldalán Márton Árpád képviselő kijelentéseire reagálva.

Ahogy arról ma beszámoltunk, Márton Árpád az igazságszolgáltatás törvényeinek módosítására létrehozott parlamenti különbizottság ülésén azt mondta: "Ne legyenek kétszínűek. Hazamegyek, bekapcsolom a televíziót és látom, amint világító telefonokkal érkezik a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti csoportja, majd egyik vezetőjük köszönetet mond a tüntetőknek. '90 júniusa jutott eszembe, amikor Iliescu, jóllehet nem hívta őket, megköszönte a bányászoknak, hogy jöttek és megvédték a jogállamot".

A bizottsági ülésen Márton Árpád azt is elmondta, hogy számára felfoghatatlan, hogy "amíg egy marosvásárhelyi tüntetésen megbírságolják azokat, akik a járdáról lelépnek az úttestre, addig mások minden este leblokkolhatják a forgalmat és senkit nem vonnak felelősségre".

Márton Árpád kijelentését Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ volt szenátora élesen bírálta. A politizálástól visszavonult jogász közösségi oldalára többek között a következőket írta: "Most is sajnálom Márton Árpit, de már nem azért, hogy a jogállam ellenségeivel kénytelen egy asztalnál ülni, hanem azért, mert már közéjük tartozik”. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS