2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy PSD-s képviselőt azzal vádolnak, hogy tüntetőket ütött el autójával

2017. december 07. 18:19, utolsó frissítés: 18:19

Több tüntető provokálta szerdán este a parlament épülete előtt, amikor személygépkocsijával kihajtott az intézmény udvaráról - jelentette ki Ioan Terea szociáldemokrata képviselő, aki tagadja, hogy bárkit elütött volna. A legfőbb ügyészség bűnvádi eljárást indított az ügyben, gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanúja miatt.

A legfőbb ügyészség csütörtökön iktatta annak az ügynek a bűnvádi dossziéját, amelyben Ioan Terea PSD-s képviselő és két tüntető érintett.

A vádhatóság közleménye szerint két személy megsérült szerda este a parlament épülete közelében lezajlott közúti incidens során, ezért bűnvádi eljárás indult az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt. Az első információk arról szóltak, hogy Ioan Terea autójával elütött két tüntetőt, akik elállták útját, amikor kihajtott a parlament épületének udvaráról.

Ioan Terea csütörtökön leszögezte: senkit nem ütött el, viszont a tüntetők provokálták őt.

"Tegnap este 21 óra körül hagytam el a parlament épületét. A kormányőrség (SPP) tagjai azt mondták, jobban teszem, ha a baloldali kijáraton távozok, mert a jobboldali kijáratot elállják a tüntetők. Hallottam is a hangjukat, ahogy tüntettek. Kihajtottam baloldalt, ahol tulajdonképpen a bejárat van, és ott ismét balra tértem, mert Nagyszebenbe tartottam. Ott van egy gyalogátjáró, beálltam a járda melletti sávra. Az autó szélvédőjére ragasztottam egy, a parlament épületébe való belépést feljogosító igazolványt. Abban a pillanatban több tüntető - körülbelül 20-30-an voltak a járdán - letért a gyalogátjáróra, megállt a kocsim előtt, különféleképpen jelezték, hogy nyissam ki az ajtót, és szálljak ki az autóból, hogy beszéljek velük és így tovább. Tehát valósággal provokáltak. Akkor én elkaptam egy pillanatot, amikor épp szabad volt az út az autó előtt, lassan megpróbáltam elindulni, többen ugrottak, egyikük felszökött az autó motorháztetőjére, a jobboldali visszapillantó tükörbe kapaszkodva. Aztán leugrott az útra vagy járdára" - idézte fel az Agerpres hírügynökségnek a történteket Ioan Terea.

A szociáldemokrata képviselő elmondása szerint azonnal megállt, amikor észrevette, hogy a tüntető már nincs a motorháztetőn. Hozzátette, az autón nyoma lenne, ha valakit valóban elütött volna, de a rendőrség is megállapíthatta, hogy az autó elején semmiféle nyom nincs, csak a gépkocsi jobb oldalán láthatók ütés- és lábnyomok.

Ioan Terea szerint önszántából ment be a rendőrségre, alkoholtesztnek vetette alá magát, hogy bizonyíthassa a tüntetőknek: nem fogyasztott alkoholt.

A képviselő azt is elmondta, ő maga nem szándékozik panaszt tenni az incidens miatt, de megerősítette azon véleményét, hogy a tüntetők provokálták őt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS