2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Képtelenségnek és sértőnek nevezte Márton Árpád kijelentéseit a PNL elnöke

2017. december 07. 19:20, utolsó frissítés: 19:20

"Képtelenség" és "határtalan sértés" Ludovic Orban PNL-elnök szerint a tüntetők összehasonlítása a bányászokkal. Orban ezzel Márton Árpád RMDSZ-es képviselő kijelentésére reagált, mely szerint az igazságügyi törvények módosítása ellen tüntetőkről "1990 júniusa jutott eszébe, amikor Iliescu, jóllehet nem hívta őket, megköszönte a bányászoknak, hogy jöttek és megvédték a jogállamot".

"Nem értem. Hogy hasonlíthatsz néhány száz tüntetőt, akik senkinek se vétettek - sőt, ha jól értettem, két tüntetőt elütött egy parlamenti képviselő által vezetett személygépkocsi -, hogy hasonlíthatod össze őket a bányászokkal? Ez képtelenség és határtalan sértés mindazon emberekkel szemben, akik megvédik álláspontjukat" - jelentette ki a Nemzeti Liberális Párt vezetője, aki szerint "sajnálatos", hogy "egyes parlamenti képviselőket zavar a nyilvános gyülekezés szabadsága és a véleménynyilvánításhoz való jog".

Márton Árpád kijelentéseire Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is reagált, aki Facebookon úgy fogalmazott, nem ért egyet a képviselő kijelentéseivel, de "akiket ezzel a végig nem gondolt kijelentésével megsértett, azoktól a Szövetség és a magam nevében elnézést kérek" - írta Kelemen. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS