2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sztrájkkal fenyegetik a kormányt a vaslui-i börtön felügyelői

2017. december 08. 14:09, utolsó frissítés: 14:09

Beszüntetik a munkát a vaslui-i börtön felügyelői, tiltakozásul a súlyos létszámhiány miatt, jelentette be közleményében a büntetés-végrehajtási intézetekben dolgozók szakszervezeteinek szövetsége (FSANP).

A közlemény értelmében a vaslui-i fegyházban dolgozó börtönőrök több mint fele aláírta már a tevékenység leállítására vonatkozó kérést.

Azt állítják, a fogvatartottak számához képest itt van a legkevesebb börtönőr (mindössze 170 alkalmazott jut több mint ezer rabra), így többségük több mint 180, sokan akár 360 órát is ledolgoztak a rendes munkaidőn felül.

A szakszervezeti szövetség ennek kapcsán kéri az igazságügyi minisztertől, járjon közben annak érdekében, hogy fizessék ki a büntetés-végrehajtási intézetekben dolgozók által összesen felhalmozott, több mint egymillió túlórát.

Ugyanakkor emlékeztetik Mihai Tudose miniszterelnököt, hogy augusztusban azt ígérte, meghirdetnek ezer új börtönőri állást, és bár a szaktárca vezetője szeptember végét szabta meg az erről szóló jogszabálytervezet elfogadásának határidejeként, az ügyben nem történt előrelépés. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS