2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kormányellenes tüntetéseket tartottak országszerte vasárnap este

2017. december 11. 10:14, utolsó frissítés: 10:16

Ezrek tüntettek vasárnap este Bukarestben és az ország több nagyvárosában az igazságügyi törvények módosításai és a kormánykoalíció ellen.

Bukarestben több ezren vonultak a Victoriei térre, a tiltakozók többek között azt skandálták, „Igazságszolgáltatást, ne korrupciót”, „PSD, a vörös pestis”, „Kitartunk, nem adjuk fel!”

A tüntetésen jelen volt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban, az alakulat alelnöke, Raluca Turcan, a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) vezető Dan Barna, a Románia 100 platform elnöke, Dacian Cioloş volt miniszterelnök, valamint Vlad Voiculescu, Raluca Prună és Dragoş Pîslaru volt miniszterek.

A felvonulók többek közt olyan feliratot tartottak a kezükben, miszerint „Elvesztettük a királynét, elvesztettük a királyt, maradtunk a bolondokkal”. A fővárosi tüntetés körülbelül este 9 órakor ért véget.

Kolozsváron mintegy 1.000 tüntető vonult fel vasárnap este, PSD-ellenes jelszavakat skandálva. A résztvevők Mihály király Szabad Európa Rádióban elhangzott beszédéből is felolvastak részleteket. A tüntetésen jelen volt Mihai Goţiu és Emanuel Ungureanu USR-s parlamenti képviselő is.

Temesváron több mint ezer, Nagyszebenben több mint kétezer személy tüntetett, de Besztercén, Brassóban, Nagyszebenben, Szatmárnémetiben, Nagybányán, Marosvásárhelyen, Brăilán, Konstancán, Krajován, Galacon, Jászvásáron, is utcára vonultak azok, akik elégedetlenek a kormánykoalícióval és az igazságügyi törvények módosításaival. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS