2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tüntetéseket hirdettek az engedély nélkül fuvarozók ellen

2017. december 11. 13:07, utolsó frissítés: 13:10

Tüntetéseket hirdettek a személyszállítással foglalkozó vállalatok: a tervek szerint szerdán több mint 35.000-en tiltakoznak majd Bukarestben és az ország más városaiban az engedély nélkül fuvarozók ellen, tájékoztat közleményében a Romániai Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR).

A közlemény értelmében szerdán 9 és 20 óra között ötezren tüntetnek majd a fővárosban, a kormány épülete előtt, az ország más városaiban, például Temesváron, Brassóban, Aradon, Bákóban, Konstancán és Jászvásáron pedig összesen több mint 30.000-en csatlakoznak a kezdeményezéshez.

„A közúti szállítás adja a bruttó hazai termék 4,7%-át, a hatóságok azonban szemet hunynak a kalóztevékenység fölött, így újabb 4,7%-tól esik el az állam, az engedély nélkül tevékenykedő szállítócégek száma ugyanis megközelíti az engedélyezettekét”, mutat rá COTAR, hozzátéve, hogy ilyen körülmények között azok, akik betartják a törvényt, csődre vannak ítélve.

A közlemény hangsúlyozza, nemcsak az Uber ellen tiltakoznak, hanem minden olyan digitális platform ellen, amely mögött (szerintük) illegális üzletek húzódnak.

Azt kérik a kormánytól, rendelettel módosítsa a fuvarozók tevékenységét szabályozó törvényt úgy, hogy szüntesse meg a tisztességtelen konkurenciát és az adócsalásra használt kiskapukat.

„Miniszterelnök úr, mi nem kérünk pénzt, nem kérünk adókedvezményeket, csak egy egyszerű szabályozást szeretnénk kiharcolni. Kezd nagyon kínossá válni a helyzet, amelybe hallgatásával sodor bennünket”, áll a közleményben.

Ez arra is rámutat, hogy amennyiben a szerdára tervezett tiltakozó akció nem változtat a kormány hozzáállásán, egy héttel később, december 20-án a fuvarozócégek képviselői autókkal vonulnak majd Bukarestbe, a kormány épülete elé. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS